shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Article

Sapientia U23

Fennállásának második szezonját kezdi meg a Székelyföldi Jégkorong Akadémia legidősebb csapata, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemmel együttműködésben alapított Sapientia U23. A 2019-2020-as idény első felében egy teljes napot szánunk arra, hogy U23-as együttesünket közelebb hozzuk, jobban megismertessük az egyetem közösségével, és minden székelyföldi hokiszurkolóval.

Mivel a Székelyföldi Jégkorong Akadémia filozófiájában a sport és a tanulás nem létezhet egymás nélkül, ezért az év minden napján igyekszünk figyelni arra, hogy jégkorongozóinkat támogassuk a továbbtanulásban. Ugyanakkor azt is gondoljuk, hogy mindez fordítva is igaz, és az intenzív szellemi munkát is jól kiegészítik a különböző mozgásformák vagy éppen a szurkolással járó közösségi élmények. Vagyis abban hiszünk, hogy nemcsak a jégkorongozóink lesznek gazdagabbak azáltal, ha felsőfokú tanulmányokat végeznek, de az egyetem diákközössége is sokat nyer, ha van egy jégkorongcsapata.

Ennek a jegyében hétfőn, szeptember 23-án Sapientia U23. Mozdulj rá! jelszóval rendezünk diákbarát eseményt két helyszínen. A programsorozat célja, hogy az egyetem közösségének és a csapat szimpatizánsainak úgy adjunk lehetőséget a kikapcsolódásra, szórakozásra, hogy közben jobban meg is ismerhessék a csapatot, a sportágat.

A rendezvény a Sapientia EMTE csíkszeredai épületében kezdődik csapatbemutatóval, sajtótájékoztatóval, majd Csíkkarcfalván, a Felcsíki Műjégpályán folytatódik román bajnoki mérkőzéssel és koncerttel. Az SZJA ingyenes autóbuszokat biztosít mindkét irányba, amelyek 16 órakor indulnak az egyetem mögötti parkolóból, 20.30-kor pedig Felcsíkról.
A Sapientia U23 – Gyergyói HK mérkőzésre a belépés díjtalan.

FRISSÍTÉS: A csapatbemutatóra és a sajtótájékoztatóra egyaránt a Sapientia EMTE csíkszeredai épületének nagy aulájában kerül sor.

A terem az egyetem park felőli bejáratán keresztül közelíthető meg.

more info: https://szja.ro/hu/page/Hirek-4/Egyetemista-hokinap-x–266