shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Article

Kings sa lúčia so sezónou, do finále postupuje UMB Banska Bystrica

Paneuropa Kings-UMB Banská Bystrica 1:5 (1:2,0:0, 0:3)

Paneuropa Kings: Orlík, Bziňák,Bajtoš,Jankovský, Fabo, Kuták, Faktor, Hanák, Simon.M,

Aschenbrier, Pečimut, Zvara,Kalina,Šoltés, Vojsovič, Kubic,Marušiak Tekáč, Švec,Bobocký Szabó.

UMB: Bezek, Juraštík, Kandra, Michalčík, Ferleťjak, Majling, Indrych, Prandorfy,Kováčik,

Plešavský, Akantis, Janečko, Studený, Maliňák. Primus, Knut, Knechta, Šándor, Málus, Hanzel

Vo štvrtok sa odohral v Petržalke rozhodujúci zápas semifinálovej série medzi Paneuropa Kings – UMB Banská Bystrica. Meno prvého finalistu prebiehajúcej sezóny EUHL je teda už známe.

IMG_3892

Rozhodujúci zápas sa odohral v pomerne krátkom časovom rozpätí a tak mali oba tímy náročne podmienky. Avšak na hre oboch mužstiev nebolo krátky regeneračný čas vôbec poznať. Diváci v Bratislave sa od úvodných minút mali na čo pozerať. Oba kolektívy hrali s obrovským nasadením a celý zápas sprevádzali veľké emócie na oboch stranách. Bystričania vyrukovali na domácich tvrdou hrou do tela, čo sa v konečnom dôsledku osvedčilo. Domáci sa dostali do vedenia gólom Jankovského, ale netešili sa dlho. Už o niekoľko sekúnd sa z protiútoku presadil Indrych 1:1 a o niekoľko sekúnd skóroval znova 1:2. Tento stav vydržal až do konca úvodnej dvadsaťminútovky.

Druhé dejstvo na oboch stranách gól neprinieslo, avšak bolo sa na čo pozerať. Králi chceli čo najskôr náskok súpera zmazať, a tak sa hra prvých desať minút druhého dejstva odohrávala pred brankou hostí. Ten však podal brilantný výkon a odoprel domácim vyrovnanie. Gólman domácich za ním však v žiadnom prípade nezaostával. Hra sa s pribúdajúcim časom pritvrdila a obe striedačky boli nabité emóciami. Gól však diváci v druhej tretine nevideli.

Do tretej tretiny nastúpili domáci opäť oduševnene, pálili z každej pozície a vytvárali tak potrebný tlak. Vyrovnania sa však napriek enormnej snahe nedočkali a tak zahrmelo na druhej strane. V čase 50:44 po úniku celej formácie skóroval Maliňák a hostia mali dvojgólový náskok 1:3. Od tejto chvíle začal pre domácich boj s časom. Aby toho nebolo málo, v 56. minúte si dve minúty za nedovolené bránenie odpykával Švec a počas presilovej hry hostia pridali ďalší klinec do rakvy Bratislavčanov. Na 1:4 z pohľadu domácich zvyšoval v čase 55:20 Akantis. Domáci už cítili, že sa sezóna pomaly končí, no napriek tonu mali zopár šancí na skorigovanie nepriaznivého stavu. Gólovú bodku za semifinálovou sériou pridal v čase 58:51 do prázdnej brány Šándor a uzavrel tak stav stretnutia na 1:5 pre hostí.

Pre domácich sa teda sezóna skončila a o Sekeráš Trophy si zahrá nováčik z Banskej Bystrice.

Hlasy po zápase:

Lukáš Opáth (tréner UMB Banská Bystrica): „Opäť úplne odlišný zápas ako včera. Chalani prišli do zápasu ako vymenení a napriek k tomu, že sme opäť dostali prvý gól, chalani to za pár minút otočili. Rozhodlo plnenie taktických pokynov. Chceme vyhrať finále a uvidíme proti komu budeme hrať.“

Ľudovít Jurínyi (tréner Paneuropa Kings): „Dnes sme aspoň prvé dve tretiny mali navrh. Žiaľ, dostali sme druhý gól a nedokázali sme vyrovnať. Za stavu 3:1 sa to už zlomilo, ale musím pochváliť chlapcov, pretože všetky tri zápasy mali veľmi dobrú úroveň a verím, že boli prínosom pre celú ligu. Všetko, čo sme dosiahli, sme tvrdo vydreli. Chlapcom z Banskej Bystrice gratulujem k postupu do finále.“

autor: Matej Čalfa

fotografie: Michaela Tlapová, Peter Brichta

Screen Shot 2015-03-30 at 15.05.22

IMG_3842