shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Article

Juraj Gašparovič: Chcem urobiť všetko pre to, aby som sa nemusel čo najdlhšie holiť!

Semifinále medzi Gladiátormi a Pražanmi odštartovali lepšie hráči spod hradu Matúša Čáka, v prvom vzájomnom stretnutí vyhrali 3:1. A hoci majú k finále našliapnuté lepšie ako ich súper, do hlavného mesta v susednej krajine sa chystajú vycestovať s pokorou.

zemkoKým Pražania sa dostali do semifinále priamo, keďže vyhrali základnú časť, Trenčania si svoj postup museli vybojovať vo štvrťfinálovom stretnutí proti HK Slávia STU Bratislava. Možno práve kolektívny výkon proti tomuto súperovi, ktorého sa podarilo Gladiátorom zdolať na ich vlastnom ľade, dodalo mužstvu ešte viac psychických síl. Do stretnutia proti minuloročnému majstrovi z Prahy tak vstupovali plní bojovnosti a odhodlania víťaziť. Po 60-ich minútach hry sa práve oni tešili z cennej výhry, do Stovežatej sa im tak pocestuje predsa len o čosi lepšie. „Ťažký zápas, nevládal som,“ rozosmial sa Juraj Zemko, minuloročný kapitán trenčianskeho celku. „Pekný, bojovný, kolektívny výkon. Práve za tú bojovnosť sme si výhru zaslúžili,“ pokračoval Zemko, ktorý si v zápase pripísal dva kanadské body (1+1).

Zatiaľ čo Trenčania bojovali o postup do semifinále, ich súper z Prahy oddychoval, resp. iba trénoval. Posledný zápas v rámci EUHL odohrali Pražania 24. marca, v ktorom remízovali s STU-čkou 3:3. A hoci boli hladní po víťazstve, svoje hokejové žalúdky nenasýtili. Arnošt „Očakávania boli jasné – v Trenčíne vyhrať! Chceli sme dať prvý gól, aby sme boli psychicky pokojní, ale zápas bol úplne iný ako sme chceli. Gól sme dostali my a nevyrovnali sme do konca tretiny. Síce sme sa trošku prebrali, cez prestávku sme si čo-to povedali a dokázali sme vyrovnať, vzápätí sme znova inkasovali na 2:1. Snažili sme sa, veľmi sme chceli, ale súper nám vo dvojici ušiel, zvýšil skóre…,“ ťažko hľadal slová krátko po stretnutí jediný strelec hosťujúceho celku Daniel Arnošt. Už vo štvrtok večer môže ale so svojím tímom semifinálovú sériu vyrovnať, tento raz budú mať práve Pražania výhodu domáceho prostredia. „Taktiku veľmi meniť nebudeme, chceme hrať svoj štýl. Musíme ale viac korčuľovať, lebo práve to nás brzdilo v prvom zápase,“ uviedol 21-ročný Arnošt.

Keby sa hokej nehral na góly, ale na počet striel, spomínané stretnutie by vyhrali hráči Prahy. Na domáceho brankára Juraja Gašparoviča vyslali presne 50 striel, no trenčiansky gólman pustil za svoj chrbát len jediný puk. „Porazili sme veľkého favorita, čo sa veľa tímom nepodarilo. Navyše pre nás to bolo premiérové víťazstvo s týmto súperom a zistili sme, že keď každý z nás odvedie svoje maximum, tak sú hrateľní. Mančaftu musím vystrúhať veľkú poklonu za skvelý taktický výkon a to najmä v tretej tretine. Už ostáva len dúfať, že to prenesieme aj do Stovežatej, pretože teraz už nesnívať a nemyslieť na postup, by bolo zbabelé – aj keď si uvedomujem, že to bude extrémne náročné,“ rozhovoril sa Gašparovič, ktorého možno označiť za hviezdu zápasu. Svoje skvelé výkony bude môcť predviesť aj českým priaznivcom univerzitného hokeja, motiváciou pre neho nie je ale len možný postup do finále. „Čo sa týka motivácie, neviem ako ostatní chalani, ale ja hrám najmä pre svoju playoff bradu. Frajerka je síce z toho na mŕtvicu, ale ja chcem urobiť všetko pre to, aby som sa nemusel čo najdlhšie holiť,“ priznal sa Juraj.

 autor: Janka Danková