shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View Cart Check Out

Article

Bratislavčania s Krynicou víťazne. Diplomati do Poľska pocestujú s mečbalom.

Hráči Diplomats Pressburg sa vo svojej tretej sezóne v EUHL prebojovali do záverečných bojov. Na domácom ľade Bratislavčania privítali ambiciózneho nováčika z Poľska. Veľmi vyrovnaný zápas s množstvom zaujímavých situácii skončil najtesnejším rozdielom pre domácich, podrobný súhrn si môžete prečítať v článku nižšie.

Diplomats Pressburg – KTH Krynica 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Vylúčenia: 5:5 na dve minúty, presilovky 0:1, oslabenia 0:0, počet striel: 30:15

Rozhodcovia: V. Fridrich – F. Crman, R. Michna

Diplomats Pressburg: Pravda(Mega) – Demo, Múčka, Rutkovský, Beliansky, Loydl, Just, Brincko – Kraus, Hegely, Winkler, Zvara, Holeš, Podgorski, Kojda, Mucha, Čáni, Šoltís, Kučera

KTH Krynica: Bek – Egorov, Yuzlenko, Polinin, Smirnov, Zabawa, Sokolovskiy, Latiuk, Bashirov, Grebla, Chikida, Muratov, Galuskhia, Alferov, Lomaev, Dudkiewicz, Pomortsev, Krokosz, Alimov

Prvý zápas série hranej na dva víťazné duely začal veľmi svižne. Oba celky efektívne napádali a hrali pascu stredného pásma, ktorú útočníci prekonávali iba sporadicky. Diplomati pozbudení dobrými výsledkami v poslednom období súpera skúšali preveriť z každého útoku, narážali na pozornú obranu hostí. Hráči Krynice prevažne ruského pôvodu dobre korčuľovali a dohrávali osobné súboje čo domácim odoberalo množstvo síl. V desiatej minúte sa šikovným blafákom dostal do útočného pásma Kojda no zakončiť sa mu už nepodarilo. Pre Diplomatov prišla nešťastná situácia na začiatku devätnástej minúty, kedy sa puk odrazil od korčule až za bezmocného Pravdu.

Druhá časť ponúkla divákom rovnaké nasadenie oboch mužstiev, kým domáci sa usilovali o vyrovnanie, hosťom sa darilo z nebezpečných rýchlych potiútokov pohroziť.  Obaja brankári riešili situácie s pokojom a dodávali hráčom potrebnú istotu. Domácich v okamihoch, v ktorých preberali iniciatívu zabrzdili zbytočné vylúčenia. Hráči z Poľska sa v početných výhodách presadiť nedokázali aj vďaka obetavosti domácej obrany. Nekompromisný prienik cez troch hráčov až pred bránu súpera predviedol korčuliar Kraus, no po zakončujúcej strele sa rozoznela len konštrukcia brány. v druhej polovici druhej tretiny  Zápas ponúkal skutočne výborné hokejové predstavenie, ktoré potvrdilo, že EUHL výrazne kvalitatívne napreduje. Hráči sa venovali prevažne hre, hlavný arbiter pískal veľmi suverénne a spravodlivo posudzoval situácie na obe strany. Bratislavčanom sa aj napriek enormnej snahe vyrovnať nepodarilo, celky tak išli do šatní za stavu 0:1 pre hostí.

Posledná tretina veštila dramatický záver, ktorý mali možnoť diváci aj vidieť. Domáci postupom času stále zvyšovali obrátky, čo už vyčerpaná obrana hostí odrážala iba s vypätím všetkých síl. Aktivita Diplomatov priniesla želané výsledky, hosťujúci brankár Bek mal plné ruky práce. V ôsmej minúte sa po skrumáži presadil aktívny Zvara, čo spôsobilo hotový ošiaľ na domácej striedačke. Diplomati nepúšťali hráčov Krynice z obranného pásma a vytvárali permanentný tlak na bránku súpera. Rozhodnutie dramatického duelu na seba nenechalo dlho čakať, Holeš z pravej strany tvrdou strelou prestrelil všetko čo mu stálo v ceste. Hostia sa rýchlo spamätali a vrhli posledné sily do útoku. Obrana Diplomatov dokázala nebezpečné akcie prevažne Alimova zastavovať. Brankár Pravda predvádzal spoľahlivé zákroky, keď dokázal strely udržať vo výstroji. Časomiera pre hostí neúprosne utekala a poľskí hráči už recept nájsť nedokázali. Premiérový štart vo vyraďovacej časti zvládli domáci na výbornú a už nasledujúci piatok pocestujú do Poľska s mečbalom.